• Nationale wedstrijd 2015

  Met een zonnige dag, een prachtig deelnemersveld, en een hoop gezelligheid heeft “PHV Meppel e.o.” weer het genoegen gehad een prachtige wedstrijd te kunnen organiseren. Wij kijken terug op een mooie dag met veel verschil van honden en geleiders.

  Het ochtendprogramma verliep niet voor een ieder soepel en hier en daar werd een punt verspeeld. Tijdens het kist-revieren werd er door het publiek hard gelachen, we waren inmiddels bij de 5e deelnemer met revieren en kist nummer 3 moest al vervangen worden in het bos. Iemand uit het publiek merkt op: “Dit is nog eens ouderwets revieren”. Bij het springen een hond die om de haag terug liep, ” Dat is voor het eerst!” word er gezegd. Na de oefening stil zijn gaan de keurmeesters en geleiders aan een welverdiende lunch, en begint het veld al redelijk vol te lopen.

  De zon breekt s’ middags door de wolken als het helpers duo Frank Gierkink en Marc van Ginkel het veld op komen, 5 om 5 werken ze de oefeningen af. Na een spannend middag programma trekken de keurmeesters zich terug om de punten te gaan tellen. In de kantine begint de verloting en gaat de muziek een toontje hoger. Er word gepraat over de diversiteit van honden en de verwachting van de uitslag als de keurmeesters het hoge woord komen brengen, de uitslag!

  uitslag

  Na de prijzen uitreiking, een bedankje en een zoen gaat iedereen snel weer naar binnen om verder te praten over deze prachtige sport. Het werd een lange gezellige avond!

  Iedereen erg bedankt voor de sportiviteit en gezelligheid, wij vonden het een geslaagde dag!

  Namens alle leden van “PHV Meppel e.o.”

  Keuringscommissie op deze dag waren:

  • Martin Hebbink (voorzitter)
  • Jan Mast
  • Solmas Klomp

  Invalid Displayed Gallery


 • Keuring Cyriel met Jax

  IMAG0285Hallo Sportfanaten,

  Afgelopen weekend was een spannend weekend. Cyriel ging voor met zijn hond Jax. Op de zomerkeuring van Drenthe in Assen moest het gaan gebeuren. Dat is gelukt, aan het eind van de dag was Cyriel 9 punten kwijt en behaalde hij een super certificaat lof met 426 punten. Daar wij wij machtig trots op!

  De video van deze dag is te zien op de homepage.


 • Uitslag Nationale Wedstrijd 2014

  Nationale wedstrijd 2014De 53ste nationale wedstrijd is goed verlopen (bekijk de video op YouTube). Kijkend naar de uitslag was het een ontzettend spannende wedstrijd waar het massaal toegestroomde publiek enorm van heeft kunnen genieten.

  We begonnen ’s ochtends met het revieren. Dit jaar niet op eigen terrein maar in Darp. Niemand wist dit van te voren, door dit extra wedstrijdelement hoopten we de echte revierders er uit te halen en de wedstrijd zo spannend mogelijk te maken. om 09:00 gingen we in colonne naar het revierterrein en begonnen we met kistrevieren, de deelnemers konden daarna direct door naar het manrevieren. Helper Hans Winkel was in de weide omtrek te horen.

  Terug op het terrein werd er gevolgd, gesprongen, afgelegen en gezocht. Na het voedsel weigeren konden we de honden voor het eerst zien bijten en wel op helper Eddy Zwolsman. Toen nog het stil zijn en het ochtendprogramma was ten einde. Tijd voor de lunch.

  Om 14:00 begonnen we met stellen. Het publiek kwam in groten getale op onze wedstrijd af en toen de zon er door kwam was het goed vertoeven op het veld. Eddy en Hans werkten om de beurt 5 honden af en na 50 spectaculaire steloefeningen was het tijd om te kijken wie de grote wisselbeker thuis op de schoorsteenmantel kon gaan zetten. Keurmeesters Wally van Eenenaam, Jacoline Hilgenga-Vedelaar, Martin Hebbink en Dik Smid hadden toch wel even tijd nodig om alles op te tellen. Dat gaf ons de tijd om de wedstrijd onder het genot van een hap en een snap na te bespreken. Na een poos(je) kwam eindelijk de verlossende uitslag:

  uitslag

  Richard, van harte gefeliciteerd met je eerst plek! Astrid, van harte gefeliciteerd met je tweede plek! Alex, van harte gefeliciteerd met je derde plek! Keurmeesters, helpers, deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en het publiek willen we ontzettend bedanken voor hun komst. Het was genieten!

  Bekijk hieronder de foto’s van Nico Ax. Bekijk ook de video van Richard Meijer op YouTube en de foto’s van Marco van het Hul.


 • Een geslaagde dag

  Op 9 november ging Renko en Roy op voor hun diploma Algemeen Helper. Beide heren hebben in het afgelopen jaar hun helpersexamen voor de afdeling met succes behaald.

   

  Op deze spannende dag hebben Renko en Roy laten zien dat ze geschikt zijn als helper der KNPV. Een kort maar krachtige samenvatting van deze dag. Hieronder de foto’s, gemaakt door Nico Ax, van de examens.

   

  Veel kijkplezier!

   


 • Keuring Renko met Buddy

  Renko met BuddyBeste sportfanaten,

   

  Gister was het zover. Na een lange training en een paar spannende laatste maanden ging Renko voor de keuring met zijn hond Buddy. In de laatste weken is er nog hard getraind om de spreekwoordelijke puntjes op de I te zetten.

   

  Er werd begonnen met revieren, zowel kist als man. Daarna volgde zoeken, volgen, afliggen, voedsel weigeren, voorwerp Bewaken, waterwerk en stil zijn. Het ochtendprogramma leek zeer goed. De keurmeesters aan de kant konden maar weinig fouten ontdekken en, zo bleek later, ook de keurmeesters in het veld konden Buddy niet betrappen op het maken van fouten.

   

  Toen het middagprogramma, beginnend met de oefening stok. Omdat Renko nummer 1 had mocht hij het spits afbijten. Helper Melis van Heusden, die zijn laatste keuring liep, mocht Buddy testen op de stok. Geen probleem natuurlijk. Daarna de oefening schot & werp en ook daar werden geen punten verspeeld. Helaas moest Renko een extra commando geven bij het terugroepen wat hem uiteindelijk 7 punten kostte. Daar bleef het bij want bij het rijwielstellen en de schijn maakte de hond geen fouten.

   

  Aan het eind van de dag bleek er slechts 1 punt verspeeld te zijn in het ochtendprogramma. En samen met die 7 punten uit het middagprogramma leverde dit een certificaat op van 432 punten.

   

  Een machtig resultaat!

   

  Hartelijke groet,

  namens PHV Meppel e.o.,

  Martijn ten Caat

   

  Bekijk hieronder de foto’s en de video van deze dag!

   

   


 • Douwe in Eindhoven

  Douwe in EindhovenBeste hondensporters,

   

  Afgelopen weekend hebben we een geweldig weekend beleefd in Eindhoven. Douwe heeft een mooi resultaat neergezet en is als 5de geëindigd. Bekijk hier de volledige uitslag.

   

  We kunnen er lang en breed over praten. Gelukkig zeggen beelden meer, we zetten dus zsm de video’s van dit weekend online. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten :).

   

  Hartelijke groet,

  Martijn

   


 • Van Klazienaveen naar Eindhoven

  Renko op de stok
  Foto door Kelvin Poortman.

  Hallo Sportfans,

   

  Gisteren waren we in Klazienaveen voor de 10de versie van hun nationale wedstrijd. De wedstrijd waar de eerste Veenhoeksbokaal werd uitgereikt. Renko liep daar als helper. Samen met Roy Hoogeveen en Walter Ahles. Het was een mooie sportdag!

   

  Foto’s van Kelvin Poortman! Uitslag op de website van PHV Trouw en Vriendschap. Een videoverslag volgt nog. Houd onze website en onze Facebookpagina in de gaten!

   

  Nu gaan we op naar het NK in Eindhoven. Om Douwe, onze clubmaat, aan te moedigen. We gaan er komende week nog eenmaal keihard tegenaan en dan gaan we aankomende vrijdagochtend 100% voorbereid naar Eindhoven. We zien jullie daar!

   

  Een hartelijke groet,

  Martijn

  Namens PHV Meppel

   


 • Oefendag De Sluus 2013

  Martijn als pakwerker
  Foto door Marco van het Hul.

  Hallo sportvrienden,

   

  Gisteren waren we te gast op de oefendag bij PHDC de Sluus. Renko deed mee met zijn hond Buddy en ik deed mee als pakwerker. Cyriel, Chris, Harm-Jan en Jurjen waren aanwezig als ondersteuning en publiek.

   

  Een lang verhaal kort, het was een zeer succesvolle oefendag. We hebben veel geleerd en veel plezier gehad. Dit alles dankzij de goede organisatie en zorgen van de mannen en vrouwen van PHDC de Sluus.

   

  Foto’s van deze dag door Richard en Marco. Bedankt voor de mooie foto’s heren :-).

   

  Een hartelijke groet,

  Martijn ten Caat

   

  PS. Harm-Jan heeft een video gemaakt van het stelwerk. Aankomende week zal ik deze monteren en online zetten. Houd onze Facebookpagina in de gaten :-).

   

  PPS. Komende weken hebben we veel op de planning staan. Een wedstrijd in Klazienaveen waar Renko mee doet als helper. Een NK in Eindhoven waar Douwe mee doet met Max. En tot slot een oefendag in het verre zuiden waar Renko mee doet met Buddy. Genoeg reden om onze Facebookpagina en website in de gaten te houden!

   

   


 • 440 punten voor Douwe

  imgp1222-voorjaarskeuring-douwe-038Sportvrienden,

   

  Aan het begin van de dag wilde Douwe graag zijn persoonlijke record verbreken. Die stond op dat moment op 434 punten. Na een dag waarop alles goed ging en er geen enkele fout werd gemaakt kreeg Douwe zijn verdiende loon. Een certificaat lof met 440 punten!

   

  Daar zijn we donders trots op!

   

  Binnenkort loopt Douwe een nominatiewedstrijd. Misschien kan hij deze prachtige prestatie nogmaals herhalen.

   

  Hartelijk groet,
  Leden PHV Meppel e.o.
   

   

   

   

   


 • Uitslag Wedstrijd 2013

  Nummers 1,2 en 3.Beste Sportvrienden,

   

  Zoals wel vaker gebeurt beginnen we dit bericht met het weer. Het weer heeft ons nog niet echt meegezeten dit jaar. Tot gister. Want ondanks dat er nog geen blad aan de boom zat en we de man in het bos konden zien staan was het gister toch echt een pracht van een dag voor onze wedstrijd. En dat hebben we geweten. Het was een prachtige wedstrijd met een groot aantal deelnemers en bezoekers.

   

  Net als elk jaar zijn we begonnen met zoeken. Daar werden, net als elk jaar, de eerste punten verdiend en verspeeld. Ook bij het volgen, springen, afliggen, revieren, voorwerp bewaken, voedsel weigeren, transport lopen en stil zijn werden door sommigen punten verspeeld.

   

  Het middagprogramma begon om 14:00 en, als afgesproken, werd de oefening Stok om en om gedaan door helpers Hans Winkel en Renko Ax. Dat was een mooi spektakel. Stuk voor stuk leuke honden om naar te kijken. Hetzelfde voor de oefening Schot & Werp. Slechts enkele honden genoten van het weer en hun vrijheid en kwamen niet terug bij de oefening terugroepen. Na het Rijwielstellen werd het officiële gedeelte afgesloten met de schijn. Op 1 bijtincident, toen de oefening net ten einde was, na deden alle honden wat ze moesten doen, niet bijten.

   

  Na het overleg der keurmeesters kwam de witte rook uit de schoorsteen, er is een winnaar. Jan Huiting met zijn reu Nico behaalde een puntenaantal van 418 en versloeg daarmee Richard van de Meer en titelverdediger Boudewijn Donker. Het verschil in punten was klein. (De exacte uitslag verschijnt zo snel mogelijk op onze site).

   

  Jan, namens PHV Meppel gefeliciteerd 🙂

   

  Na de prijsuitreiking werd er onder het genot van een gesprek nog wat gegeten en gedronken en was de dag ten einde. Een geslaagde dag!

   

  We hopen dat we dit volgend jaar kunnen evenaren. Wij bedanken onze sponsoren en onze vrijwilligers voor hun tomeloze inzet. En we bedanken het publiek voor het maken van de sfeer. En natuurlijk bedanken we onze deelnemers, keurmeesters en helpers voor hun sportiviteit en inzet.

   

  Geleiders Hond Afd 1 Afd 2 Afd 3 AA WvV Totaal Plaats
  Jan Huiting Nico 63 335 10 10 418 1
  Richard v/d Meer Kim 59 335 10 10 414 2
  Boudewijn Donker Lucas 65 326 9 9 409 3
  Wilbert Leemans Storm 63 319 10 8 400 4
  Edwin de Haan Narco 61 314 10 10 395 5
  Wolter Dekker Djeen 63 307 9 9 388 6
  Wandre Pekel Diesel 57 306 10 9 382 7
  Jan Sterenberg Blacky 57 293 8 7 365 8
  Jan Tuinstra Lara 57 292 4 9 362 9
  Floor de Haan Robby 50 287 7 8 352 10

   

  Namens PHV Meppel e.o.

  Martijn