Nationale wedstrijd 2014De 53ste nationale wedstrijd is goed verlopen (bekijk de video op YouTube). Kijkend naar de uitslag was het een ontzettend spannende wedstrijd waar het massaal toegestroomde publiek enorm van heeft kunnen genieten.

We begonnen ’s ochtends met het revieren. Dit jaar niet op eigen terrein maar in Darp. Niemand wist dit van te voren, door dit extra wedstrijdelement hoopten we de echte revierders er uit te halen en de wedstrijd zo spannend mogelijk te maken. om 09:00 gingen we in colonne naar het revierterrein en begonnen we met kistrevieren, de deelnemers konden daarna direct door naar het manrevieren. Helper Hans Winkel was in de weide omtrek te horen.

Terug op het terrein werd er gevolgd, gesprongen, afgelegen en gezocht. Na het voedsel weigeren konden we de honden voor het eerst zien bijten en wel op helper Eddy Zwolsman. Toen nog het stil zijn en het ochtendprogramma was ten einde. Tijd voor de lunch.

Om 14:00 begonnen we met stellen. Het publiek kwam in groten getale op onze wedstrijd af en toen de zon er door kwam was het goed vertoeven op het veld. Eddy en Hans werkten om de beurt 5 honden af en na 50 spectaculaire steloefeningen was het tijd om te kijken wie de grote wisselbeker thuis op de schoorsteenmantel kon gaan zetten. Keurmeesters Wally van Eenenaam, Jacoline Hilgenga-Vedelaar, Martin Hebbink en Dik Smid hadden toch wel even tijd nodig om alles op te tellen. Dat gaf ons de tijd om de wedstrijd onder het genot van een hap en een snap na te bespreken. Na een poos(je) kwam eindelijk de verlossende uitslag:

uitslag

Richard, van harte gefeliciteerd met je eerst plek! Astrid, van harte gefeliciteerd met je tweede plek! Alex, van harte gefeliciteerd met je derde plek! Keurmeesters, helpers, deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en het publiek willen we ontzettend bedanken voor hun komst. Het was genieten!

Bekijk hieronder de foto’s van Nico Ax. Bekijk ook de video van Richard Meijer op YouTube en de foto’s van Marco van het Hul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen spambot bent! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.