Renko met BuddyBeste sportfanaten,

 

Gister was het zover. Na een lange training en een paar spannende laatste maanden ging Renko voor de keuring met zijn hond Buddy. In de laatste weken is er nog hard getraind om de spreekwoordelijke puntjes op de I te zetten.

 

Er werd begonnen met revieren, zowel kist als man. Daarna volgde zoeken, volgen, afliggen, voedsel weigeren, voorwerp Bewaken, waterwerk en stil zijn. Het ochtendprogramma leek zeer goed. De keurmeesters aan de kant konden maar weinig fouten ontdekken en, zo bleek later, ook de keurmeesters in het veld konden Buddy niet betrappen op het maken van fouten.

 

Toen het middagprogramma, beginnend met de oefening stok. Omdat Renko nummer 1 had mocht hij het spits afbijten. Helper Melis van Heusden, die zijn laatste keuring liep, mocht Buddy testen op de stok. Geen probleem natuurlijk. Daarna de oefening schot & werp en ook daar werden geen punten verspeeld. Helaas moest Renko een extra commando geven bij het terugroepen wat hem uiteindelijk 7 punten kostte. Daar bleef het bij want bij het rijwielstellen en de schijn maakte de hond geen fouten.

 

Aan het eind van de dag bleek er slechts 1 punt verspeeld te zijn in het ochtendprogramma. En samen met die 7 punten uit het middagprogramma leverde dit een certificaat op van 432 punten.

 

Een machtig resultaat!

 

Hartelijke groet,

namens PHV Meppel e.o.,

Martijn ten Caat

 

Bekijk hieronder de foto’s en de video van deze dag!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat zien dat je geen spambot bent! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.